Polaznik će:

  • Razlikovati stoku po vrsti, građi i tipu te koristiti odgovarajuće postupke pripreme stoke za klanje.
  • Razlikovati, odabrati i koristiti odgovarajuće postupke omamljivanja, klanja, šurenja, rasijecanja trupala i egzenteracije životinja te razvrstavati vrste mesa pri obradi za različite namjene.
  • Obraditi i kategorizirati meso na ispravan način.
  • Konzervirati meso i proizvode od mesa različitim postupcima (hlađenjem, smrzavanjem, soljenjem i salamurenjem, primjenom topline, sušenjem i dimljenjem).
  • Proizvoditi trajne i polutrajne suhomesnate proizvode uz nadzor majstora.
  • Prepoznati svojstva i kvalitetu mesa, mesnih proizvoda i greške u proizvodnji.
  • Koristiti uređaje, opremu i alate u svim postupcima prerade mesa i mesnih proizvoda na pravilan i siguran način.
  • Primijeniti postupke čišćenja i provođenja higijene radnog prostora.

Uvjeti za upis:

  • završena osnovna škola
  • najmanje 18 godina života
  • liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova mesara/ice
 

Kontakt

E-mail: info@pouka.hr
Telefon: 047 / 642 - 938
Fax: 047 / 642 - 937
Adresa: Šulekova 29, 47000 Karlovac

Ova web stranica koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.
Korištenjem web stranice pristajete na uporabu kolačića.